Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ - ΝΙΚΟΛΑΣ-ΤΙΒΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

oikonomou

Νευρολόγος-Κλινικός Νευροφυσιολόγος Ειδικός Ιατρός Ύπνου και Επιληψίας

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΙΒΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Οικονόμου Νικόλαος – Τιβέριος είναι νευρολόγος – κλινικός νευροφυσιολόγος με εξειδίκευση την Ιατρική του Ύπνου, την Επιληψία/Χειρουργική της Επιληψίας και την Εγκεφαλογραφία. Διαθέτει διδακτορικό τίτλο (PhD) στις διαταραχές ύπνου (κοινό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιο της Πίζα Ιταλίας), τον ευρωπαϊκό τίτλο ESRS Somnologist Expert, την επίσημη Εξειδίκευση στην Ιατρική του Ύπνου και από το ελληνικό Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και Master (MSci) στην Επιληπτολογία από το C. Besta Neurologic Institute του Μιλάνου της Ιταλίας.

Έχει εξειδικευθεί (ειδικότητα και fellowship) στις διαταραχές του ύπνου στην Ελβετία (Παν. Ζυρίχης – Neurocenter of Southern Switzerland) και στην Επιληψία/Χειρουργική της Επιληψίας στις ΗΠΑ (Cleveland Clinic Epilepsy Cemter). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου διαταραχών ύπνου/εγρήγορσης – επιληψίας  “Somnio”, το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του στον Όμιλο “Ιατρικό Κέντρο”, στη “Βιοκλινική Αθηνών” και αλλού.  Είναι Κλινικός-Ερευνητικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο – Νοσοκομείο Αλεξάνδρα), ενώ είναι τακτικός και κύριος διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ιατρική του Ύπνου” στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιβλέπων σε αρκετές μεταπτυχιακές εργασίες φοιτητών αυτού.

Τέλος, από το 2017 είναι διδάσκων Νευρολογίας (μέλος Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην κλινική νευροφυσιολογία και ειδικά την ιατρική του ύπνου και είναι συγγραφέας άνω των 35 πρωτότυπων άρθρων σε έγκριτα ξένα περιοδικά (βλ. Pubmed: Economou NT, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=economou+nt&sort=date&size=200), 6 κεφαλαίων σε βιβλία, 1 μονογραφίας, ομιλητής και πρόεδρος σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια και στρογγυλές τράπεζες. Από το 2014 είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιριας Υπνολογίας, ενώ για τα έτη 2016-2017 διετέλεσε μέλος της ειδικής εισηγητικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την πιστοποίηση των Κέντρων Ύπνου και των λειτουργών ύπνου στην Ελλάδα.