Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που η Ελληνική Εταιρεία Υπνολογίας έχει θέσει υπό την αιγίδα της το Συμπόσιο που οργανώνει η Brain Therapeutics και το οποίο στοχεύει στην επιστημονική ενημέρωση πάνω στην Ναρκοληψία.

Στόχος της εκδήλωσης, που ευελπιστώ να είναι σταθμός στο γνωστικό αντικείμενο της Ναρκοληψίας, είναι η παροχή σύγχρονων και επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων στο πεδίο της Ναρκοληψίας από συναδέλφους διαφορετικών ειδικοτήτων, με γνώμονα τους διαχρονικούς προβληματισμούς στη διαχείριση των
διαταραχών του ύπνου. Οι προκλήσεις είναι πολλές και απαιτητικές.

Η Ναρκοληψία είναι νόσος η οποία έχει μεγάλη επίπτωση στην ζωή των πασχόντων, αλλά γενικώς υποδιαγιγνώσκεται και δεν θεραπεύεται επαρκώς. Όλοι οι ιατροί που βλέπουν ασθενείς με διαταραχή του ύπνου (νευρολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι και παιδίατροι), γενικοί ιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι καθώς και
επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά και νέους (δάσκαλοι, καθηγητές, προπονητές κλπ) πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της Ναρκοληψίας και στις υπάρχουσες δυνατότητες θεραπευτικής αντιμετώπισής της.

Για την καλύτερη αναγνώριση της νόσου και για τον συντονισμό των διαφορετικών ειδικοτήτων απαιτείται γνώση και πληροφόρηση. Στη συνάντηση αυτή ευελπιστούμε να συζητήσουμε για παλαιότερους και νεώτερους παράγοντες για τη διαχείριση της Ναρκοληψίας, για τη διάγνωσή της, για το πού ελπίζουμε ότι θα βρισκόμαστε σε 10 χρόνια και για πολλά άλλα. Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε στην εκδήλωση αυτή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ενεργός συμμετοχή σας είναι εγγύηση για την επιτυχία της συνάντησης.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Δικαίος
Καθηγητής Ψυχιατρικής
Πρόεδρος της
Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συμποσίου, πατήστε εδώ.