Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, "Διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο-Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του ύπνου", Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί-ες συνάδελφοι

Σας ανακοινώνουμε την έναρξη, τον Σεπτέμβριο του 2023 της νέας σειράς μαθημάτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαταραχές της Αναπνοής στον Ύπνο-Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του Ύπνου» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διάρκειας 4 εξαμήνων (24 μηνών).
Η θεωρητική εκπαίδευση των φοιτητών πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Γαρδίκας», 50 θέσεων, Κτήριο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, 5ος όροφος). Τα μαθήματα μπορούν να μεταδίδονται και διαδικτυακά, υπάρχει ζωντανή σύνδεση των παρουσιάσεων στο αμφιθέατρο μέσω διαδικτύου (με την υποστήριξη του Τμήματος Υπολογιστών και Διαδικτύου του ΕΚΠΑ) για τους φοιτητές που δεν μπορούν να παρευρίσκονται αυτοπροσώπως, με δυνατότητα άμεσης υποβολής ερωτήσεων και απαντήσεων (e-learning).
Οι εργαστηριακές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο – Κέντρο Διαταραχών Ύπνου της Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των διαταραχών του ύπνου τόσο νευροψυχιατρικές όσο και αναπνευστικές.
Κατόπιν της θεσμοθέτησης της εκπαίδευσης στην Ιατρική του Ύπνου για ιατρούς προερχόμενους από τις ειδικότητες Ψυχιατρικής, Νευρολογίας και Πνευμονολογίας, καθώς και του Τεχνικού Εργαστηρίου Ύπνου (ΦΕΚ 4453/Β/2018), η παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών δίνει τις χρήσιμες γνώσεις για να ασχοληθεί κανείς αξιόπιστα με ασθενείς που παρουσιάζουν διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Σας επισυνάπτουμε έντυπο με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαταραχές της Αναπνοής στον Ύπνο-Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του Ύπνου»
Υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας από 15/05/2023 έως και 11/08/2023

Πληροφορίες: Μαρία Γεωργακοπούλου, Γραμματέας Π.Μ.Σ.
Δ/νση Επικοινωνίας: Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», Υψηλάντου 45-47, Κολωνάκι, Αθήνα, Τ.Κ. 10675
Τηλ: 6948077654
Email: dbs-master@med.uoa.gr, marigeorg@uoa.gr, mari.georgakopoulou@gmail.com

Website: http://sleep.med.uoa.gr

Ο τίτλος σας πηγαίνει εδώ

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.