Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ - ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος – Ειδική Ιατρός Ύπνου

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η κ. Αλεξοπούλου Χριστίνα, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος – Ειδική Ιατρός Ύπνου (Υπνολόγος), εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Κρήτης στη θέση διευθύντριας ΕΣΥ στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας και είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ύπνου του νοσοκομείου.

Αποφοίτησε το 1993 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην πνευμονολογία και την εντατική ιατρική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Απέκτησε διδακτορική διατριβή το 2005 με θέμα «Μελέτη παραγόντων αγγειογένεσης στους αναπνευστικούς μύες σε ενήλικες ασθενείς με αυξημένο έργο αναπνοής» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Το 2012 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Οικονομικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Οργάνωση και διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Μετεκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Ύπνου στο Department of Pulmonary, Critical Care and Sleep Medicine, University of Manitoba, Health Sciences Center, Winnipeg, Manitoba Canada και το 2015 απέκτησε τον Ευρωπαικό τίτλο Somnologist – Expert in Sleep Medicine. To 2019 πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα ως Ειδική Ιατρός με εκπαίδευση στην Ιατρική του Ύπνου.

Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα κέντρα:

  • Heart and Lung Institute, Imperial College, Royal Brompton and Haerfield Ηospital, London, UK
  • Intensive Care Unit at Guy’s and St. Thomas’ NHS, London UK

Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στη μελέτη διαταραχών του ύπνου στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στον μηχανικό αερισμό και τη φυσιολογία του αναπνευστικού συστήματος.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Κρήτης και του GMC και των επιστημονικών εταιρειών European Sleep Research Society, European Respiratory Society, American Academy of Sleep Medicine, European Society of Intensive Care Medicine, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και Ελληνική Εταιρεία Υπνολογίας.