Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, η Ελληνική Εταιρεία Υπνολογίας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ύπνου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2022 τις παραμονές του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου European Sleep Research Society – ESRS 2022, το οποίο φιλοξενείται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ύπνος και οι διαταραχές του απασχολούν την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα ολοένα και περισσότερο, δεδομένης της μεγάλης σημασίας που έχει ο ύπνος για την υγεία και την ευεξία.

Οι διαταραχές του ύπνου έχουν σημαντικές συνέπειες, πέρα της σωματικής και ψυχικής υγείας, στην λειτουργικότητα των ασθενών, στην ικανότητα χειρισμού μηχανήματων και συνεπακόλουθα στην πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων. Επιπροσθέτως, η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει τον ύπνο των ανθρώπων μέσω διαφόρων μηχανισμών, οργανικών και ψυχολογικών, θέμα το οποίο απασχολεί την Επιστημονική Κοινότητα.

Από την άλλη μεριά, η πρόοδος της επιστήμης με την ανακάλυψη νέων φαρμακευτικών και άλλων προσεγγίσεων για την θεραπεία των διαταραχών του ύπνου, καθώς και η πρόοδος της τεχνολογίας με την βελτίωση των μηχανήματων υποβοήθησης της αναπνοής, προσφέρουν νέες δυνατότητες για την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και για την αντιμετώπιση των όποιων συνέπειων των διαταραχών του.

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει Διαλέξεις, Στρογγυλές Τράπεζες, Δορυφορικά Συμπόσια και Προφορικές Ανακοινώσεις, ενώ η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών εγγυώνται μία υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Δημήτρης Δικαίος
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας
Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ

 

Περισσότερα για το συνέδριο πατήστε εδώ.